Rookmelders / Brandmelders

Brandmelders en Rookmelders 

Van Levensbelang!

Veiligheid is voor Lichtbrenger belangrijk evenals voor u. Rookmelders en Brandmelders kunnen deze veiligheid in uw bedrijf aanzienlijk vergroten. Maar kiest u nu voor brandmelders of rookmelders?

Optische Rookmelder kopen
Een rookmelder kopen of nog beter een goede rookmelder laten installeren door Lichtbrenger kan ervoor zorgen dat uw rookmelder op de juiste plaats wordt gemonteerd. 
Tevens zorgen wij ervoor dat de rookmelder voldoet aan kwaliteitseisen en veiligheidseisen. Bij rookmelders plaatsen is het van belang dat deze op de juiste plaatst hangen, waardoor ze het snelst rook kunnen detecteren wanneer dit uitbreekt. Rookmelders zenden een lichtbundeltje uit dat door een lichtgevoelige cel opgevangen wordt. Als er  rook in het lichtbundeltje komt, wordt het licht verstrooid. De rookmelder detecteert dit en geeft direct een luid piepend alarm af. Rookmelders op batterijen kunnen eenvoudig zelf worden gemonteerd, aan te raden is om rookmelders in uw pand, kantoor, huurwoningen, horecabedrijf eveneens op het lichtnet, 230V aan te sluiten. De meeste rookmelders worden gevoed door de stroom van een 9 Volt batterij. Het is dan ook zaak deze batterij regelmatig te vervangen en te controleren. De meeste rookmelder geven op het moment dat de batterijen bijna leeg zijn, met enige regelmaat kleine piepjes. Daarmee wordt u gewaarschuwd dat het tijd is de batterijen snel te vervangen.

Rookmelder met batterij die 10 jaar meegaat
Een meer recente ontwikkeling is de rookmelder waarvan de batterij meer dan 10 jaar meegaat. De batterij hoeft dus niet verwisseld te worden. Dat kan ook niet, want deze zit vast ingebouwd in de rookmelder. Na tien jaar moet de rookmelder sowieso worden vervangen, want dat is de maximale levensduur van rookmelders. Op dat moment kan gewoon weer een nieuwe rookmelder worden gekocht met vaste batterij die opnieuw tien jaar meegaat

Rookmelders op het lichtnet
Naast de rookmelders op batterijen, zijn er ook rookmelders die op het lichtnet (230 Volt) zijn aangesloten. In nieuwbouwwoningen is dat sinds enige tijd verplicht. Dit geeft extra veiligheid omdat het gevaar dat de batterijen leeg zijn, wanneer je ze nodig hebt, een stuk kleiner is.

Het kan natuurlijk wel eens voorkomen, zeker bij calamiteiten, dat de stroom uitvalt. Om te voorkomen dat je geen brandalarm meer hebt, hebben al deze rookmelders een ‘back-up-batterij’. Deze batterij neemt de stroomvoorziening over als het lichtnet uitvalt. In het kader van uw veiligheid en de mensen om uw heen is het daarom ook verstandig om deze batterij regelmatig te laten controleren.


Brandmelders plaatsen
Een brandmelder kopen en laten installeren of plaatsen door Lichtbrenger kan natuurlijk ook. Zoals het voorbeeld hieronder van een Gira brandmelder. Waarin design en veiligheid hand in hand gaan. Een rookmelder detecteert dus rook en een brandmelder detecteert brand. Dus er moet rook zijn. De temperatuur moet boven een drempel zijn (vaak 57graden). Er zijn dus verschillende brandmelders:De Optische Rookmelder, de Thermodifferentiaal melder (temperatuurverschil) en de thermomaximaal melder (maximum temperatuur). Ook zijn brandmelders aan elkaar te koppelen. 

Lichtbrenger kan u informeren en adviseren over juist gebruik en aanschaf van rookmelders of brandmelders. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op.

rookmelder kopen, rookmelders plaatsen, rookmelder huurwoning, optische rookmelder, brandmelders plaatsen, brandmelder kopen, gira brandmelder


Direct Contact!

Snel antwoord op uw vraag!