Laadpaal voor electrische voertuigen

Een oplaadpunt voor thuis of op het werk

Oplaadpunt of oplaadpaal voor thuis installeren aansluiten

Electrisch rijden
Groene parkeervlakken met de mogelijkheid om je auto elektrisch bij te tanken. Inmiddels is het een straatbeeld die niet meer vreemd is. En ook in woonwijken worden steeds meer laadpalen geplaatst. Ook thuisladen wordt steeds interrestanter door het aanbod in verschillende oplaadpalen voor particulier gebruik. Elektrische voertuigen worden aangedreven door een accu en kunnen via een stopcontact worden opgeladen. Stopcontacten zoals we ze thuis vinden zijn echter niet geschikt om de elektrische auto op te laden. Voor uw eigen veiligheid adviseren wij om hiervoor extra voorzieningen te laten aanleggen.

Een eigen oplaadpunt
Rijden op elektriciteit is wereldwijd sterk in ontwikkeling. Afhankelijk van het vermogen van een oplaadstation, duurt een laadsessie gemiddeld zo’n 6-8 uur (normale oplaadstations). Opladen kan ook sneller met zogenaamde snellaadstations. Dan duurt een laadsessie 

oplaadpaal oplaadpunt oplaadunit oplader elektrisch vervoer aansluiten aanleggen Lichtbrenger Rotterdam

gemiddeld 20 minuten. Omdat de laadtijden behoorlijk verschillen van de huidige tijdsbesteding voor het tanken van een benzineauto, zal het vullen van accu’s met name plaats vinden thuis en op het werk. Wanneer u niet de mogelijkheid heeft om een laadstation op uw eigen terrein te plaatsen kan u in uw eigen gemeente een oplaadpunt aanvragen. Voor iedere gemeente gelden andere voorwaarden en voor een oplaadpunt op gemeente terrein verwijzen wij u graag naar de website van uw eigen gemeente.


Niet alleen laden voor electrische auto's
Zoals al eerder gezegd zijn elektrische voertuigen in opmars. Alle grote autofabrikanten komen met elektrische en hybride auto’s en in Nederland zijn al meer dan een miljoen e-bikes op de weg. Ook in jachthavens groeit de vraag naar elektrische totaaloplossingen.

Een aantal feiten op een rijtje
- In Nederland rijden nu zo’n 5100 elektrische en 3500 plug-in-hybride auto’s.
- De verwachting is dat dit aantal groeit naar zo’n 365.000 in 2020.
Per elektrische auto zullen er ongeveer 2,5 laadpalen nodig zijn.
Elektrische fietsen of scooters worden steeds meer gebruikt voor woonwerkverkeer.
Bij jachthavens groeit de behoefte aan duurzame totaaloplossingen waaronder laden via een oplaadpunt.

Oplaadstation op eigen terrein
Wanneer u een oplaadstation op uw eigen terrein wilt laten plaatsen kan Lichtbrenger dit voor u realiseren. Lichtbrenger levert niet alleen uw laadpaal of laadstation. Ook de bijkomende producten zoals de grondkabel, de aansluiting en de aanpassingen in de meterkast verzorgen wij. Na onze installatie heeft u een werkende oplaadvoorziening op eigen terrein. En ook na de installatie kunt u altijd contact opnemen voor service en/of onderhoud 


Direct Contact!

Snel antwoord op uw vraag!