Scholen

Kinderdagverblijven en scholen

kinderdagverblijf school electricien duurzame verlichting

Veiligheid op school
Kinderen, jeugdigen en studenten brengen een groot deel van de week door in de school of hogeschool, in de kleuterschool of het kinderdagverblijf. Uiteraard staan daarbij niet alleen opleiding en leerdoelen op de voorgrond, maar ook de veiligheid in het gebouw. Van wandcontactdozen met kinderbeveiliging via rookmelders tot een complexe oproep- of alarmsysteem biedt Lichtbrenger een groot assortiment producten en diensten voor de dagelijkse bescherming tegen letsel, rook en brand of de toegang door onbevoegden.

Een veiligheidsschakelaar bij een experimenteertafel? Lichtbrenger installeert een veiligheidsschakelaar waarmee de docent bewust de stroomtoevoer kan in- en uitschakelen. Met een extra noodschakelaar kan de stroomtoevoer op elk moment worden onderbroken. Zo'n veiligheidsschakelaar kan Lichtbrenger eenvoudig installeren. Wanneer u vragen heeft, of meer informatie of advies wenst over veiligheidsmaatregelen die aangesloten worden op de elektra, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Energie besparen
De meeste scholen, kinderdagverblijven en sporthallen zijn qua energieverbruik dringend aan sanering toe. Daarbij hoeft niet altijd meteen het hele gebouw te worden gesaneerd. Ook met een relatief geringe inspanning kan al veel worden bereikt.

Zo kan Lichtbrenger voor binnen, verlichting afstemmen op daglicht en aanwezigheid. Aanwezigheidsmelders zijn bewegingsmelders die lampen binnen afhankelijk van het invallende daglicht en de aanwezigheid van personen aansturen. Ze worden tegen het plafond gemonteerd en bewaken het onderliggende gebied. Zo wordt het stroomverbruik verminderd van klaslokalen, aula's, gangen of college zalen die normaal permanent zijn verlicht.
Buiten kunnen wij ervoor zorgen dat licht alleen brand op het moment dat dat nodig is. Bijvoorbeeld bij beweging, waarbij gevoeligheid, inschakelduur en lichtsterkte zonder gereedschap met regelaars kan worden ingesteld.

toegangscontrole-scholen-electricienDeurcommunicatie en toegangscontrole
Soms is het goed om te zien wie er voor de deur staat zeker als er in het schoolgebouw of kinderdagverblijf niet alleen een hoofdingang, maar ook meerdere neveningangen zijn. Ook kan het handig zijn om sommige deuren doormiddel van een toegangscontrole te beveiligen. Met de juiste sleutel, kaart of zelfs met een vingerafdruk geeft de toegangscontrole toegang tot een bepaalde ruimte.

Naast veiligheid, verlichting en deurcommunicatie kan Lichtbrenger ook installaties verzorgen voor beamers, smartbord's en tal van ander diensten en producten. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte aan via ons offerte formulier.

Direct Contact!

Snel antwoord op uw vraag!